Blog

Kako prepoznati rak kože?

Promene na koži obično počinju kao sitni mladeži po telu ili smeđe pege na koži koje ne moraju značiti da imate rak, ali vremenom mogu postati potencijalno opasni. Osobe koji primete promene na koži u velikom broju slučajeva misle da su one bezopasne i prolazne, međutim, neretko te promene mogu upozoravati na najopasniji oblik raka kože - maligni melanom, koji skoro sigurno dovodi do smrti ukoliko se ne reaguje na vreme.

Iako se rak može pojaviti kod svih osoba, postoje ugrožene grupe, kao što su:

- Osobe koje se previse izlažu suncu ili solarijumu
- Osobe sa svetlom puti i očima
- Osobe sa genetičkom predispozicijom (nasledni faktor)
- Osobe sa velikim brojem mladeža

Da biste na vreme otkrili melanom neophodno je da redovno samopregledate kožu. Ovo naročito važi za već pomenute ugrožene grupe, kao i osobe starije od 50 godina, koje se često izlažu suncu. Pored vidljivih znakova promena, poput asimetrije, širenja ili krvarenja mladeža, potrebno je da obratite pažnju i na promene koje se osećaju samo pod prstima (primer su razne izrasline od keratina). Prilikom samopregleda obratite pažnju na kožu glave (kosmati deo), pazušne jame, leđa, deo ispod grudi, stopala, limfne čvorove…

Maligni melanom uvek nekontrolisano raste, a potom i krvari spontano ili na najmanju reakciju. Ova vrsta raka jeste najređa, ali i najopasnija! Promene beličaste, plavkaste, ružičaste, smeđe do crne boje, s ljuspicama ili ranicama na površini su siguran znak da se radi o ovoj opakoj bolesti. Značaj ranog otkrivanja melanoma i ostalih potencijalno opasnih promena na koži su od izuzetne važnosti, jer je izlečenje u ranim stadijumima skoro uvek uspešno.


Mladeži Melanom Uklanjanje mladeža


2564

Bez obzira na veličinu, tehnikom dr Jeremića uklanja se cela promena. Svaka intervencija dr Jeremića završava se beskrvnim poljem. To je razlog zašto je oporavak nakon radiotalasne LOOP excizije brz i bez komplikacija u vidu krvarenja, infekcije i bolova.

Pogledajte kako se radiotalasnom tehnikom, bez krvi i ožiljka, skidaju mladeži za 30 sekundi.

Pogledajte kako se za svega par sekundi, radiotalasno metodom, slidaju mladeži, bradavice i keratoze. Istine i zablude koji mladeži smeju da se skidaju, a koji ne.

Sve informacije o terminima i u vezi intervencija kod dr Igora Jeremića u vezi ginekologije i dermatohirurgije možete dobiti na telefon ordinacije u BEOGRADU: 063 463 671; 011 409 36 71 (zakazivanje BEOGRAD).

Radno vreme ordinacije Jeremić je ponedeljkom, četvrtkom i petkom od 9 do 17h.

Sve informacije o samim intervencijama možete dobiti i preko kontakt forme ispod ili nas zapratite na Facebook-u ili Instagramu

Do nas možete doći sledećim linijama gradskog prevoza:
Autobusi: 33, 47, 48
Tramvaji: 9, 10, 14

 
Adresa BEOGRAD
Ordinacija Jeremić,
Vojvode Stepe 178
(zgrada Aroma marketa)


Telefon BEOGRAD
+381 63 463 671 (10 - 18 h)


Email ordinacijai.jeremic@yahoo.com
Stop raku grlića materice Stop raku grlića materice