Blog

Kako prepoznati rizične mladeže?

Poslednjih godina broj osoba sa melanomom se dvostruko povećao, i to znantno više kod muškaraca nego kod žena. U odnosu na ostale oblike raka, rak kože je lakše uočiti, i ako se rano otkrije, u velikom broju slučajeva bude izlečen. Svaka promena na mladežu može da bude prvi znak upozorenja i vreme kada biste obavezno trebali da posetite dermatologa.

Iako smo riziku od oboljenja svi izloženi, postoje ipak rizične grupe poput osoba sa svetlom puti, osoba koje imaju više od 50 mladeža, osoba koje mnogo vremena provode na suncu ili solarijumu, ili osobe koje u porodici imaju (ili su imale) nekoga obolelog od raka kože. Redovnim pregledom mladeža možete uočiti sve nepravilnosti koje mogu pomoći u otkriću i ranoj dijagnozi raka kože.

Važne smernice za prepoznavanje opasnih madeža su:

  • Asimetrija i granične nepravilnosti – normalni mladeži su okrugli sa jasnim ivicama, mladeži sa nepravilnim oblikom često može postati kancerogeni
  • Neobična boja – izuzetno tamni ili raznobojni mladeži su takođe rizični. Ukoliko primetite da mladež menja boje, obavezno idite na pregled!
  • Veličina i prečnik – mladeži veći od 5mm zahtevaju posebnu pažnju, iako i manji mladeži mogu biti kancerogeni. Ako je mladež počeo dodatno da se uvećava ili na bilo koji način menja, svakako se obratite lekaru.
  • Krvarenje, svrab ili bol na mestu mladeža

Najbolja zaštita je svakako izbegavanje sunčanja u periodu kada je zračenje najntenzivnije, a ukoliko ste već na suncu koristite kreme sa zaštitinim faktorom. Obavezno redovno vršite samopregled celog tela ukoliko spadate u rizičnu grupu, naročito ukoliko imate genetičku predispoziciju za rak kože.


Mladeži


2410

Bez obzira na veličinu, tehnikom dr Jeremića uklanja se cela promena. Svaka intervencija dr Jeremića završava se beskrvnim poljem. To je razlog zašto je oporavak nakon radiotalasne LOOP excizije brz i bez komplikacija u vidu krvarenja, infekcije i bolova.

Pogledajte kako se radiotalasnom tehnikom, bez krvi i ožiljka, skidaju mladeži za 30 sekundi.

Pogledajte kako se za svega par sekundi, radiotalasno metodom, slidaju mladeži, bradavice i keratoze. Istine i zablude koji mladeži smeju da se skidaju, a koji ne.

Sve informacije o terminima i u vezi intervencija kod dr Igora Jeremića u vezi ginekologije i dermatohirurgije možete dobiti na telefon ordinacije u BEOGRADU: 063 463 671; 011 409 36 71 (zakazivanje BEOGRAD).

Radno vreme ordinacije Jeremić je ponedeljkom, četvrtkom i petkom od 9 do 17h.

Sve informacije o samim intervencijama možete dobiti i preko kontakt forme ispod ili nas zapratite na Facebook-u ili Instagramu

Do nas možete doći sledećim linijama gradskog prevoza:
Autobusi: 33, 47, 48
Tramvaji: 9, 10, 14

 
Adresa BEOGRAD
Ordinacija Jeremić,
Vojvode Stepe 178
(zgrada Aroma marketa)


Telefon BEOGRAD
+381 63 463 671 (10 - 18 h)


Email ordinacijai.jeremic@yahoo.com
Stop raku grlića materice Stop raku grlića materice